Bergen op Zoom

Een stad vol historie en cultuur maar ook met aandacht voor het buitenleven!

 

Markiezenhof

 

Het Markiezenhof is een van de fraaiste stadspaleizen van West-Europa. Dit was het woonpaleis van de Heren en Markiezen van Bergen op Zoom. In dit stad- en regiomuseum met o.a. stijlkamers, galerijen, binnenplaatsen en tuinen krijg je een beeld van de vroegere adellijke bewoners en van de geschiedenis van stad en streek(het voormalige Markiezaat). In het Markiezenhof vind je ook de grootste kermisexpositie van de Benelux. In het museum bevindt zich ook het museumcafé waar je kunt genieten van gebak met een lekker kopje koffie of thee.(op 9 minuten rijafstand)
Cultuur

Bergen op Zoom is de stad van stoet en spel. Stichting De Vierschaar organiseert jaarlijks een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel lokale en regionale theatertalent als de historische binnenstad van Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben ze tijdens hun spraakmakende producties veel bezoekers van binnen, maar ook van ver buiten de regio mogen ontvangen. Als decor wordt steevast gebruikgemaakt van monumenten of markante locaties in Bergen op Zoom. Stadspaleis Het Markiezenhof heeft tijdens verschillende producties een hoofdrol gespeeld. Een stad vol historie en cultuur!
Zuiderwaterlinie

 

In het buitengebied,tussen de vestingsteden in liggen de echte verborgen parels. Tussen de bomen en de fietspaden door vind je hier verstopte sluisjes, verhogingen en wateren. Ooit waren dit de essentiële schakels in de inundatiegebieden. Allemaal perfect op elkaar afgestemd om zo kilometers land onder water te kunnen zetten. Vandaag hebben flora en fauna het gebied terug genomen. Geniet van wandel- en fietstochten door de uitgestrekte linies, sluizen en inundatiepunten.

Fort de Roovere is het grootste fort van de West Brabantse linie. Het is in 2010 helemaal opgeknapt. De ingang van het fort ligt aan de Ligneweg, maar wandelaars kunnen bij de oostwal door een 'loopgraaf door het water'. (op 5 minuten rijafstand)
Informatie over de Zuiderwaterlinie kunt u hier vinden.

Ruiteren/Mennen

Heerlijk in de bossen rijden met uw paard? Dat kan zeker! We liggen vlakbij de bossen met ruiterpaden en wegen die geschikt zijn om te mennen. U kunt deze wegen hier vinden. Heeft u ook op onze site gezien dat wij een rondrit verzorgen over de Brabantse Wal?
Wandelen

Vlakbij onze B&B liggen de bossen. Heerlijk om te wandelen, maar wilt u een langere route lopen dan loopt hier vlakbij ook een route van wandelnet.nl. U kunt de route hier vinden. 
Mountainbiken

In de bossen wordt ook veel gereden op de mountainbike er zijn meerdere routes te vinden. De route van Halsteren bevindt zich vlakbij onze B&B.
MTB routes Bergen op Zoom

MTB routes Halsteren

 

Klimbos Brabantse Wal

Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom is wat je noemt een beestachtig bos. Hier vind je maar liefst 7 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 3 tot 18 meter. Daar word je wel even klein van. Heel even maar, want jij laat je door hoogte niet temmen! Klimbos Brabantse Wal is voorzien van een continu zekersysteem. Dus veiligheid gewaarborgd! (op 11 minuten rijafstand)
 

Blote Voetenpad

Dit blote voetenpad loopt 2½ kilometer langs de mooiste plekjes van Landgoed Lievensberg. Je begint bij de monding van die denkbeeldige rivier en wandelt terug naar de bron: het hoogste punt, waar de rivier ontsprong uit de ogen van de Treurbeuk. Aan het begin bestaat het Blote Voetenpad, net als bij een echte rivier, uit fijn zand. Hoe dichter je bij de bron komt hoe grover de ondergrond wordt. Wie doorzet wordt beloond met mooie ronde keien die je de berg opleiden. Waar de keien rotsblokken zijn geworden en je de boomwortels achter je hebt gelaten, heb je het hoogste punt bereikt. Je staat voor de Treurbeuk en kijkt uit over het bos.
Ligging: op landgoed Lievensberg, bestaande uit een park, zandverstuivingen, heidetuinen en dennenbossen
Adres: Het blote voetenpad begint schuin tegenover restaurant Het Appeltje, Balsedreef 5, 4623 RA Bergen op Zoom
Extra's: wandelen, mountainbiken, heidetuin, klimbos, kinderboerderij. (op 10 minuten rijafstand)
 

Evenementen 2021:

Brabantse Wal Festival

Zaterdag 17 april 2021
Zondag 18 april 2021
Zaterdag 24 april 2021
Zondag 25 april 2021
Maandag 26 april 2021
Dinsdag 27 april 2021
Koningsschieten

Donderdag 13 mei
Jazzboz

28 t/m 30 mei
Proefmei

3 t/m 6 juni
10e RunnersWorld Brabantse Wal Marathon
Zondag 6 juni
 
Maria Ommegang
Zondag 27 juni
 
Brabantse Wal Dag
Zondag 19 september